2017-09-19

UWM zaprasza na Ogólnopolskie Święto Sera

W dniach 16-17 września Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego organizuje na terenie hotelu Omega w Olsztynie Ogólnopolskie Święto Sera

Program

16 września

  • 11.00 - OFICJALNE OTWARCIE 5. OGÓLNOPOLSKIEGO ŚWIĘTA SERA
  • 10.00-18.00 - DEGUSTACJA SERÓW, TWAROGÓW ORAZ WYROBÓW REGIONALNYCH - sale wystawiennicze oraz stoiska w ogrodzie hotelu - non-stop

SEROWY I TWAROGOWY KRÓL - dwudniowy konkurs konsumentów (co godzinę losowanie nagród dla publiczności) - sale wystawiennicze oraz stoiska w ogrodzie hotelu - non-stop

SERY ŚWIATA - degustacja przygotowana przez uczestników XIX Europejskiego Mleczarskiego Konkursu Sensorycznego - ogród - letnia chata grillowa, godz. 11.15 - 12.00

SER NA OKRĄGŁO - pokaz kulinarny szefa kuchni hotelu OMEGA, z wykorzystaniem produktów dostarczonych przez wystawców - ogród - letnia chata grillowa, godz. 12.30-16.00

SER W KUCHNI I GASTRONOMII - pokaz i degustacja potraw przygotowanych na bazie serów pleśniowych przez kucharzy Restauracji Lazur SZGPR LAZUR w Nowych Skalmierzycach - stoisko SZGPR LAZUR ogród, tereny zielone - non stop

MLEKO! PERFEKCYJNIE SPIENIONE… CZYLI TAJEMNE SEKRETY BARISTÓW - SM ROTR w Rypinie wraz ze Szkołą Baristów Colours of Coffee zapraszają na nowe doznania smakowe cappuccino, latte czy macchiato - a wszystko pod okiem MISTRZA POLSKI LATTE ART - MARCINA MICHALIKA - stoisko SM ROTR w Rypinie, sala wystawiennicza - non-stop

LABORATORIUM SERA I TWAROGU - odkrywanie tajników serowarstwa, pokazy technologiczno - laboratoryjne i filmowe, wystawa fotograficzna, spotkanie z autorytetami serowarstwa - namiot wystawienniczy - non-stop

ULICZKA SEROMANIAKÓW - animacje dla dzieci w formie "mleczarskich" zabaw, konkursów oraz gier (z upominkami i nagrodami) - sala Nautica III oraz tereny zielone, non-stop

17 września

  • 10.00-17.00 - DEGUSTACJA SERÓW, TWAROGÓW ORAZ WYROBÓW REGIONALNYCH - sale wystawiennicze oraz stoiska w ogrodzie hotelu - non-stop

SEROWY I TWAROGOWY KRÓL - dwudniowy konkurs konsumentów (co godzinę losowanie nagród dla publiczności) - sale wystawiennicze oraz stoiska w ogrodzie hotelu - non-stop

PORANNA KLASYKA: SER, MASŁO I CHLEB - degustacja zorganizowana przez studentów - członków Naukowego Koła Technologów Mleczarstwa WNoŻ UWM w Olsztynie, przy współudziale Zakładu Przetwórstwa Spożywczego PIEKARNIA Zbigniew Dąbkowski - ogród - letnia chata grillowa, godz. 10.30 - 11.30

LABORATORIUM SERA I TWAROGU - odkrywanie tajników serowarstwa, pokazy technologiczno - laboratoryjne i filmowe, wystawa fotograficzna, spotkanie z autorytetami serowarstwa - namiot wystawienniczy - non-stop

MLEKO! PERFEKCYJNIE SPIENIONE… CZYLI TAJEMNE SEKRETY BARISTÓW - SM ROTR w Rypinie wraz ze Szkołą Baristów Colours of Coffee zapraszają na nowe doznania smakowe cappuccino, latte czy macchiato - a wszystko pod okiem MISTRZA POLSKI LATTE ART - MARCINA MICHALIKA - stoisko SM ROTR w Rypinie, sala wystawiennicza - non-stop

SER W KUCHNI I GASTRONOMII - pokaz i degustacja potraw przygotowanych na bazie serów pleśniowych przez kucharzy Restauracji Lazur SZGPR LAZUR w Nowych Skalmierzycach - stoisko SZGPR LAZUR ogród, tereny zielone - non stop

ULICZKA SEROMANIAKÓW - animacje dla dzieci w formie "mleczarskich" zabaw, konkursów oraz gier (z upominkami i nagrodami) - sala Nautica III oraz tereny zielone, non-stop

  • 15.30 - OGŁOSZENIE WYNIKÓW DWUDNIOWEGO KONKURSU KONSUMENTÓW SEROWY I TWAROGOWY KRÓL ORAZ WRĘCZENIE STATUETEK HIT TWAROGOWY I HIT SEROWY

data ostatniej modyfikacji: 2017-09-05 14:26:58
Komentarze
 
Polityka Prywatności